Nieuws

14/03/2016

Van de wethouder

Met vier initiatieven staat er de komende jaren veel te gebeuren in de Kortenhoefse polder. Uiteindelijk moet dit een totaaloplossing bieden voor milieu, natuur, recreatie, cultuurhistorie, landbouw, duurzaamheid en wonen. Plan Groenewoud maakt een belangrijk onderdeel uit van deze initiatieven.

Stap voor stap komen we verder met de plannen voor Groenewoud. Het duurt (ook mij) misschien allemaal wel een beetje lang, maar we hebben voor dit plan het afgelopen jaar wel een flinke kwaliteitsslag kunnen maken. Het wordt geen doorsnee woonwijkje, maar een heel bijzonder woongebied dat energieneutraal zal zijn. De toekomstige bewoners willen wij nauw betrekken bij de ontwikkeling. Als overheid maken wij pas op de plaats en zullen wij terughoudend zijn met de voorschriften en regelgeving. Het is een uitdaging aan de nieuwe bewoners om een zo duurzaam mogelijk leefmilieu te realiseren.

Lees hier het hele interview.Theo Reijn
Wethouder ruimtelijke ontwikkeling
Gemeente Wijdemeren